به گزارش بخش خبری اتوکارشناس،
به گزارش «اخبار خودرو»،تصور ما ایرانی ها از صنعت خودرو فرانسه به کمپانیهای پژو، رنو و درنهایت سیتروئن ختم میشود. شاید این سه کمپانی، معروفترینهای فرانسوی باشند اما برندهای خودروسازی این کشور فقط شامل این نامها نیست. ازجمله برندهای فرانسوی نهچندان معروف برای ما ایرانی آلپاین است، تولیدکننده خودروهای اسپرت که امسال ۶۵ساله شده و چندان هم تازهکار و جدید نیست. امروز قصد داریم به مناســــب سالگرد تاسیس آلپاین، مروری بر تاریخچه این برند و شرایط کنونی آن داشته باشیم.
تاریخچه ۶۵ ساله
ژان ردلی، یک خلبان فرانسوی علاقهمند به خودرو بود و برند آلپاین را تاسیس کرد. در ابتدا وی جوانترین نماینده رنو فرانسه بود و در شهر دیئپ یکی از شهرهای شهرستان سنماریتیم فعالیت میکرد. ردلی در سال ۱۹۵۰ با خودرو رنو ۴CV در مسابقه رالی شرکت کرد. وی معتقد بود این خودرو کوچک فرانسوی پتانسیل بالایی برای رقابتهای رالی دارد. پیشبینیهای ردلی درخصوص ۴CV درست بود و توانست در نخستین مسابقه پیروز شود. موفقیتهای ردلی در مسابقات اتومبیلرانی باعث شد بهفکر تاسیس برند اختصاصی خود در زمینه تولید خودروهای اسپرت بیفتد. از اینرو در ۲۲ ژوئن ۱۹۵۵ برند آلپاین را در همان شهر دیئپ تاسیس و در همان سال، اولین خودرو اسپرتش را با نام A106 معرفی کرد.
تولید خودرو براساس رنو
ردلی موفقیتهای خود را در عرصه مسابقات اتومبیلرانی را با رنو ۴CV کسب کرد و از این رو نخستین خودرویش تحتبرند آلپاین را نیز براساس همین هاچبک کوچک فرانسوی طراحی و تولید کرد. همان طور که گفتیم اولین آلپاین تولیدشده A106 نام داشت. این خودرو که در بخش فنی از ۴CV کمک گرفته بود، در کلاس کوپههای اسپرت کوچک به بازار عرضه شد. پلت فرم A106 موتور عقب – دیفرانسیل عقب بود که البته نسخه کانورتیبل آن نیز ساخته شد. این کوپه کوچک فرانسوی مجهز به پیشرانه ۴سیلندر ۷۴۷ سیسی، قدرتی در بازه ۲۱ تا ۴۳ اسببخار تولید می کرد که بهراحتی از پس وزن ۵۴۰کیلوگرمی آن برمیآمد. اولین خودرو آلپاین با هدف شرکت در مسابقه اتومبیلرانی طراحی تولید شد اما نسخه خیابانی آن نیز در بازار خودرو عرضه شد. A106 تا سال ۱۹۶۱ روی خطتولید قرار داشت و گفته میشود ۶۵۰دستگاه از آن تولید شد. در کل باید گفت مدل A110 بهیادماندنیترین مدل کلاسیک آلپاین به محسوب میشود در بازه زمانی ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۷ عرضه شده است.
تحتمالکیت رنو
شرکت آلپاین رابطه بسیار نزدیکی با کمپانی هموطن خود یعنی رنو داشت و معمولا خودروهایش را براساس محصولات رنو طراحی و تولید میکرد. روابط نزدیک بین این دو خودروساز تا جایی پیش رفت که درنهایت رنو در سال ۱۹۷۳ شرکت آلپاین را خریداری کرد و مدیریت آن را برعهده گرفت. در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی رنو نسخه تیونشده خودرو رنو۵ معروف را با نام «رنو۵آلپاین» و «رنو۵آلپاینتوربو» که با همکاری آلپاین ساخته شده بود، تولید کرد.
تولید خودروهای اسپرت شرکت آلپاین تا سال ۱۹۹۵ ادامه داشت اما در آن سال رنو تصمیم گرفت تولیدش را متوقف کند. پس از آن آلپاین در سکوت خبری رفت تا آنکه در سال ۲۰۱۲ رنو کانسپت جدیدی با نام رنو آلپاین A110-50 را به نمایش درآورد. سهسال بعد دو کانسپت دیگر اینبار توسط آلپاین با نامهای Vision Gran Turismo و Celebration در یکسال معرفی شدند. در ادامه، آلپاین در سال ۲۰۱۶ کانسپت جدیدی با نام Vision را به نمایش گذاشت تا بیشتر از همیشه به تولید دوباره خودروهای اسپرت نزدیک شود.
تکمحصول آلپاین
سرانجام در نمایشگاه خودرو ژنو سال ۲۰۱۷ شاهد رونمایی از نخستین خودرو تولید انبوه آلپاین بودیم. این اسپرتساز فرانسوی که سالها در بازار خودرو غایب بود، اکنون با نسل جدید مدل بهیادماندنی A110 بازگشته بود. A110 جدید همچون مدلهای کلاسیک آلپاین یک کوپهاسپرت سبکوزن با پیشرانههای کوچک اما پرقدرت است. این کوپه فرانسوی حدود ۱.۱تن وزن دارد و با پیشرانه ۴سیلندر ۱.۸لیتری توربو ۲۵۲اسببخار قدرت در نسخه معمولی و ۲۹۲اسببخار قدرت در نسخه S را تولید میکند.
پیشرانه این خودرو ساخت رنو- نیسان بوده که توسط مهندسان آلپاین بهبود یافته است. آلپاین A110 جدید همچون سنت دیرینه آلپاین بهصورت موتور عقب- دیفرانسیل عقب طراحی شده و از گیربکس ۷سرعته اتوماتیک دوکلاچه بهره میبرد. شتاب صفر تا یکصد کیلومتر بر ساعت A110؛ ۴.۵ ثانیه بوده البته نسخه S آن نیز ۰.۱ ثانیه سریعتر است. تکمحصول آلپاین یک کوپه دونفره کوچک پریمیوم است که قیمت پایه آن از حدود ۵۸ هزار دلار آغاز میشود، البته با این مبلغ میتوانید یک دستگاه پورشه ۷۱۸ باکستر خریداری کنید.
آیا آلپاین به ایران میآید؟
بازگشت آلپاین به بازار خودرو کشور مصادف با بسته شدن واردات خودرو به ایران شد، بنابراین امکان عرضه آن در بازار فراهم نشد. اما آیا عرضه تکمحصول آلپاین در بازار ایران امکانپذیر است؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت قوانین جدید واردات در صورت باز شدن دروازههای گمرک به روی خودروهای وارداتی فعلا مشخص نیست.
اما اگر قوانین واردات در آینده همچون گذشته باشد، میتوان گفت از نظر محدودیت حجم موتور آلپاین امکان حضور در بازار ایران را دارد. چون این کوپه با پیشرانه ۱۸۰۰سیسی عرضه میشود که زیر ۲۵۰۰سیسی است. اما از نظر آخرین محدودیت اعمالشده بر خودروهای وارداتی یا همان سقف قیمت ۴۰هزار دلاری خودرو A110 هرگز نمیتواند در بازار کشور حضور داشته باشد. چون قیمت پایه آن حدود ۱۸هزار دلار بالاتر از حد مجاز خواهد بود.
بههرحال اگر شرایط بهرغم تمام مواردی که به آنها اشاره کردیم مساعد باشد، عرضه محصولات آلپاین در ایران بسیار راحت خواهد بود. چون این شرکت ازجمله زیرمجموعههای رنو بوده و باتوجه به رابطه خوب رنو با ایران میتوان گفت امکان حضور آلپاین در ایران قابلپیشبینی است. البته بهشرطی که ایرانیها حاضر باشند برای خرید یک دستگاه از محصولات آن، هزینه میلیاردی را متقبل شوند!