به گزارش «اخبار خودرو»،خودروهای وارداتی در بازار ایران فقط شامل مدلهای بنزینسوز یا هیبرید است و خبری از مدلهای دیگر مانند دیزلی، الکتریکی و … نیست. خودروهای موجود درکشور عموما دارای پیشرانههای ۴، ۶ و ۸سیلندر هستند اما از ۵سال پیش خودروهای ۳سیلندر نیز بهجمع آنها اضافه شده است، البته تعداد و تنوع خودروهای ۳سیلندر نسبتبه دیگر مدل بسیار کم و محدود است. اما چندسال پیش ولوو مدلهای C30، C70 و V40 را به بازار با پیشرانه ۵سیلندر به بازار عرضه کرد. در این شماره قصد داریم ۶خودرو وارداتی ۳سیلندر را به شما معرفی کنیم. در ادامه با خودروهایی که کوچکترین پیشرانه موجود در بازار را دارند، آشنا خواهیم شد.
«دیاس۳»
برند نوپا و تازهوارد فرانسوی یعنی دیاس هم یک نماینده در بخش خودروهای ۳سیلندر بازار دارد. این خودرو هاچبک ۳در، DS3 نام دارد و از پیشرانه ۳سیلندر بهره میبرد.
ترکیبی جالب از اعداد۳ که تحتمالکیت سیتروئن تولید میشود. DS3 در ایران توسط شرکت آرینموتور تابان به بازار عرضه شد. این هاچبک فرانسوی مجهز به یک پیشرانه ۳سیلندر ۱.۲لیتری توربو بوده که ۱۰۹ اسببخار قدرت و ۲۰۵نیوتونمتر گشتاور تولید میکند. مهندسان DS تمام تلاش خود را کردهاند تا شتاب این هاچبک نسبتا اسپرت را زیر ۱۰ثانیه نگه دارند. ازاینرو DS3 در عرض ۹.۹ ثانیه می تواند از حالت سکون به سرعت یکصد کیلومتر برساعت برسد. همچنین برای پیمایش هر یکصدکیلومتر با این خودرو نیاز به ۴.۶ لیتر بنزین دارید.
بامو «i8»
نخستین خودرو ۳سیلندری که وارد بازار ایران شد بامو i8 بود. این سوپراسپرت هیبرید در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ وارد بازار کشور شد. نکته جالب این که پرشیاخودرو مدل موردنظر را عرضه نکرد و i8های واردشده با مجوزهای خاص موفق به دریافت پلاک ملی شدند.
از اینرو این i8ها بدون گارانتی هستند. کمپانی بامو، در این خودرو از یکپیشرانه ۳سیلندر ۱.۵لیتری بهره برده است که توسط توربوشارژر و قوای محرکه الکتریکی درمجموع ۳۵۷ اسببخار قدرت و ۵۷۰نیوتونمتر گشتاور تولید میکند.
این بامو چندمیلیاردی در هر یکصد کیلومتر فقط ۲.۱لیتر بنزین مصرف میکند و شتاب صفر تا یکصد کیلومتر بر ساعت آن ۴.۴ثانیه اعلام شده است. به همین دلیل i8 را میتوان گرانترین، قویترین، سریعترین و کممصرفترین خودرو ۳سیلندرکشور دانست.
بامو « ۲۱۸i اکتیورتورر»
دومین خودرو ۳سیلندر بامو که وارد بازار ایران شد، سری۲اکتیورتورر بود. خودرویی که در بازه زمانی ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ عرضه شد و نکتهمهم اینکه پرشیاخودرو عرضهکننده آن بود.
این خودرو چندمنظوره آلمانی در دو نسخه ۲۱۸i و ۲۲۵i وارد ایران شد که ۲۲۵i آن مجهز به پیشرانه ۴سیلندر بود و مدل ۲۱۸i آن از پیشرانه ۳سیلندر ۱.۵لیتری بهره میبرد که به لطف توربوشارژر ۱۳۶اسببخار قدرت و ۲۲۰نیوتونمتر گشتاور در اختیار راننده قرار میدهد.
استفاده از توربو در پیشرانه ضعیف این خودرو باعث شده است ۲۱۸i به شتاب ۹.۳ثانیهای دست یابد که البته چنین سرعتی برای یک خودرو خانوادگی چندان بد نیست. مصرف سوخت ترکیبی این مدل توسط کمپانی، ۵.۳لیتر در هر یکصد کیلومتر عنوان شده است. نکته جالب آنکه نیمی از خودروهای ۳سیلندر کشور،آلمانی هستند.
میتسوبیشی «میراژ»
ارزانترین خودرو ۳سیلندر واردشده به ایران میتسوبیشی میراژ است. این هاچبک ۵در ژاپنی برای نخستینبار در سال ۲۰۱۵ توسط شرکت آرینموتور وارد بازار شد. دوسال بعد این شرکت نسخه فیسلیفت میراژ را در بازار جایگزین کرد که عرضه آن تا سال ۲۰۱۸ ادامه داشت. میراژ درمجموع ۴سال در بازار ایران حضور داشت که طولانیترین حضور یک خودرو ۳سیلندر است.
بنابراین میتوان میراژ را پرفروشترین ۳سیلندر ایران دانست. از نظر فنی هر دو نسخه عرضهشده از میراژ در کشور یکسان هستند و از پیشرانه ۳سیلندر ۱.۲لیتری با ۷۹اسببخار قدرت و ۱۰۰نیوتونمترگشتاور بهره میبرند. این هاچبک ۱۳.۸ ثانیه زمان نیاز دارد تا از حالت سکون به سرعت یکصد کیلومتر بر ساعت برسد. البته در هر یکصد کیلومتر ۴.۶لیتر بنزین مصرف میکند.
مینیکوپر «پنج در»
درنهایت به جدیدترین خودرو ۳سیلندر عرضهشده در کشور میرسیم. در سال ۲۰۱۸ پرشیاخودرو عرضه مینی را در ایران آغاز کرد که یکی از مدلهای موجود مینی هچ ۵در بود. این هاچبک در ۲نسخه کوپر و کوپر S به بازار عرضه شد که مدل کوپر آن از پیشرانه ۳سیلندر ۱.۵لیتری مجهز به توربو بهره میبرد.
مینیکوپر مورد نظر توان تولید ۱۳۶اسببخار قدرت و ۲۲۰نیوتونمتر گشتاور را دارد. با این خودرو انگلیسی میتوانید شتاب ۸.۱ثانیهای را تجربه کنید. همچنین برای پیمودن هر یکصد کیلومتر به ۴.۸لیتر بنزین نیاز دارید. بهدلیل ممنوعیت واردات خودرو در سال ۲۰۱۸ عرضه این خودرو نیز مانند دیگر خودروهای وارداتی متوقف شد تا مینیکوپر پنج ۵در تنها یکسال در بازار ایران حضور داشته باشد.
اسمارت «فور۴»
بعد از بامو i8، پای اسمارت فور۴ نیز به بازار ایران باز شد. این مینی هاچبک ۵در آلمانی که توسط گروه دایملر و تحتبرند اسمارت به بازار جهانی عرضه میشود، سرانجام موفق به دریافت پلاک ملی ایران شد. شاید همه انتظار داشتند فور۴ توسط ستارهایران به بازار عرضه شود اما شرکت دیگری تحتعنوان تیونر MEC دیزاین این خودرو را به تعداد محدود در بازه زمانی ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ روانه بازار کرد.
درحالحاضر نیز فور۴ خودرو بسیار کمیابی در بازار محسوب میشود این خودرو مجهز به یک پیشرانه ۳سیلندر یکلیتری بوده که ۷۱ اسببخار قدرت و ۹۱نیوتونمتر گشتاور تولید میکند و در هر یکصد کیلومتر به ۴.۲لیتر بنزین نیاز دارد. باآنکه فور۴ تنها یک تن وزن دارد اما بازهم پیشرانه موردنظر برای آن بسیار ضعیف بوده و برای رسیدن به سرعت یکصد کیلومتر بر ساعت باید ۱۶.۹ثانیه صبر کنید که از ایننظر ضعیفترین و کندترین است.